לקראת ל"ג בעומר: כך תבחרו בתפוח האדמה המושלם
(צילום: rbkomar/shutterstock)

חדשות

לקראת ל"ג בעומר: כך תבחרו בתפוח האדמה המושלם

לקראת ל"ג בעומר: משרד החקלאות פרסם את נתוני הצריכה של תפוח האדמה בישראל. וגם, כך תבחרו תפוח אדמה מומלץ למדורה של ל"ג בעומר

ת. כהן   
0
לקראת ל"ג בעומר: כך תבחרו בתפוח האדמה המושלם
(צילום: rbkomar/shutterstock)
אא

לקראת ל"ג בעומר, משרד החקלאות פרסם היום (ראשון) את נתוני צריכת תפוחי האדמה של הציבור הישראלי. תפוחי האדמה נחשבים לגידול הרביעי המבוקש ביותר בעולם, לאחר תירס, חיטה ואורז. תפוחי האדמה עתירים במינרלים, פחמימות, וויטמנים, חלבון וסיבים תזונתיים. לפי ארגון המזון והחקלאות fao, בשנת 2021 יוצרו כ- 376 מיליון טון סך הכל. תופתעו לגלות כי ישראלי ממוצע צורך כמות של כ- 35 ק"ג תפו"א מידי שנה. למרות שבשנים האחרונות לא מקיימים מדורות בל"?ג בעומר, עדיין קיים ביקוש מידי חג לתפוחי האדמה המסורתיים והאהובים. בסין מייצרים את הכמות הגדולה ביותר של תפוחי האדמה בכל שנה, עם כ- 94 מיליון טון. בישראל ייצרו בשנת 2022 כ- 490 אלף טון תפוחי אדמה.   

מעל 60 שנים של תפוח אדמה מיוצרים בישראל, כאשר בכל שנה נוספים זנים חדשים. בסופר אנחנו מכירים שני סוגים עיקריים של תפוחי אדמה: תפו"א אדום ותפו"א לבן. דוגמאות לזנים לבנים על פי משרד הבריאות: סיפרה וטייסון - וזנים צהובים, ביניהם: סלטיא, שרלוט וניקולה. דוגמאות לזנים אדומים על פי משרד הבריאות: דזירה, ממפיס, מוצארט, קנברה ורודאו. 

בישראל צריכת תפוחי אדמה לבנים גבוהה יותר, בשל המחיר הזול, העומד על בערך 3.99 ₪ לקילו, לעומת 5.22 ₪ לק"ג בזן האדום.  

במה מומלץ לבחור לקראת ל"ג בעומר: כדאי לקנות תפוח אדמה לבן המיועד לאפייה וללא צבע ירוק או כתמים ירוקים עליו, המעידים על הוספת חומריי המקנים לתפוח האדמה טעם מר לעיתים. מומלץ להכין את תפוח אדמה על גחלים לוחשות ולא על אש גלויה, על מנת לקבל פריכות וצריבה מבלי לשרוף את תפוח האדמה לחלוטין בקליפה. בהצלחה וחג שמח.  

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי