(צילום: Vered Barequet/shutterstock)

חדשות

שמרו על הילדים: תינוק נחנק לאחר שבלע קפצונים

תינוק בן שבעה חודשים פונה לבית החולים שערי צדק לאחר שבלע חלק פלסטיק השייך למשחק המסוכן של פורים: קפצונים. ושהה בסכנת חיים מידית. הרופאים במסר להורים לקראת חג הפורים הקרב

ת. כהן   
0
(צילום: Vered Barequet/shutterstock)
אא

תינוק בן שבעה חודשים פונה אל מחלקת רפואה דחופה לילדים בבית החולים שערי צדק, לאחר שככל הנראה בלע פלסטיק השייך למשחק המסוכן לפורים, ה'קפצונים' - ונחנק.  

במהלך הביקור ביצעו מומחי אף אוזן גרון בשיתוף עם הצוות הרפואי במחלקת המיון, בדיקות מקיפות לתינוק - שבסופן גילו בכניסה לקנה הנשימה את החלק של המשחק המסוכן - שהציב את התינוק בסכנת חיים מיידית ולכן נאלצו הרופאים לנתח אותו ולהוציא את הגוף הזר.  

אמו של התינוק סיפרה על הרגע המלחיץ בו בלע בנה את החלק בעת משחק עם אחיו: "בדרך כלל אנחנו מאוד ערניים ומתורגלים בכל הנוגע ליצירת סביבה בטוחה לפעוטות. יש לנו שמונה ילדים ומעולם לא קרה לנו שילד נחנק. מרגע הבליעה, ש' הקטן התקשה לנשום. כולנו היינו מבוהלים. הגענו מיד למיון שערי צדק שם, הוסבר לנו כי אין מנוס מניתוח להוצאת החלק שנתקע. היה חשש מאוד גדול לשלומו אך הצוות המקצועי והמסור הרגיע אותנו." 

עוד הוסיפה האם: "החלק שנתקע חולץ בהצלחה ואנו מלאי רגשי תודה להשם על הנס הגדול שאירע לנו ולצוות שהציל את חייו של ש'. ילדים הם מאוד יצירתיים. אני רוצה לנצל את ההזדמנות לקרוא להורים ולהסביר לאחים לילדים קטנים להזהיר ולהסביר להם בכובד ראש על הסכנות הכרוכות בהשארת חלקי משחק קטנים וגופים זרים שעלולים לסכן את חיי התינוקות". 

רופא מחלקת אא"ג בשערי צדק, שטיפל בתינוק, ד"ר ג'מיל גנטוס - סיפר: "התינוק הגיע אלינו כשהוא מרייר, צרוד ומתקשה לנשום. בבדיקה ראינו שהחלק חסם את הושט והן את קנה הנשימה. האתגר בניתוח הוא מצד אחד לחלץ את הגוף הזר אך להימנע מפגיעה ברקמות סביב וכן למנוע חלילה כניסה של הגוף הזר עמוק יותר לתוך קנה הנשימה ולברונכוס הריאתי. בסיוע צוות המרדימים של חדר ניתוח ובאמצעות אנדוסקופ החלק הזעיר אותר וחולץ בהצלחה". 

רופאה נוספת שטיפלה בתינוק, ד"ר ענת בהט דינור, מנתחת ראש צוואר, שלחה מסר ברור להורים ואמרה: "במיוחד בתקופות של חגים, כשיש שפע צעצועים מתכלים וממתקים זמינים לילדים, אנחנו נתקלים במקרים של שאיפה או בליעת גופים זרים בעיקר גילאי 0-3. צריך לזכור שקוטר הכניסה לקנה הנשימה של פעוט הוא בממוצע 4 מ"מ ועלול להיחסם בקלות. ערנות ההורים ברבים מן המקרים ותגובה מהירה מסייעת בהצלת חיים. אולם, עדיף למנוע לכתחילה את המקרים הללו על ידי הרחקה של חפצים זעירים ומסוכנים מהישג ידם של ילדים קטנים ותינוקות." 

"ה'קפצונים' שמשמשים לאקדחי המשחק מגיעים במארז שמכיל חתיכות פלסטיק זעירות שמהוות סכנת בליעה בפעוטות. בהזדמנות זו אני קוראת להורים להיזהר משימוש בזיקוקים, חזיזים, רוגטקות, תרסיסים, כלי נשק למיניהם, סמני לייזר ודומיהם כדי שיהיה לכולנו חג שמח״. 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי