מירב מילר עיניים: מירב מילר בגיל 51 עם מחלה ראייה
מירב מילר עיניים: מירב מילר בגיל 51 עם מחלה ראייה (צילום: crystal light/shutterstock)

חדשות

לאחר החשיפה של מרב מילר: איזה גידול מוביל לאיבוד הראייה?

לאחר הוידוי של מגישת החדשות מרב מילר, כי במוחה גידול העלול לגרום לעיוורון: מה הסבירות לחלות בכך והאם יש דרכי טיפול ומניעה? התשובות בפנים

ת. כהן   
2
מירב מילר עיניים: מירב מילר בגיל 51 עם מחלה ראייה
מירב מילר עיניים: מירב מילר בגיל 51 עם מחלה ראייה (צילום: crystal light/shutterstock)
אא

מגישת החדשות מרב מילר, חשפה השבוע בצעד אמיץ וחושפני כי היא מתמודדת עם גידול במוחה, העלול לגרום לה ללקות בעיוורון ע"י לחיצה על העצב האחראי על הראייה. לאחר הוידוי של המגישה, אי אפשר שלא לתהות באיזה מצב מדובר, מה הסבירות ללקות במחלה מן הסוג הזה ומהן דרכי הטיפול האפקטיביות ביותר?

דרך אפקטיבית לטיפול

מנהלת היחידה לנוירואונקולוגיה בבי"ח בלינסון, פרופ' שלומית יוסט כץ, הסבירה לאתר "מאקו" בנושא: "באופן כללי, גידולים במוח נחלקים לשני סוגים: ראשונים ומשניים. מקור הראשוניים הוא לרוב בתאים במוח עצמו ובמעטפותיו. גידולים אלה יחסית נדירים. לעומת זאת, גידולים משניים הם כאלה שנגרמים כתוצאה מגרורות שנשלחות לאזור המוח בשל גידולים אחרים בגוף, לדוגמה כתוצאה מסרטן השד, מלנומה וכו. 

מה שיעור הופעת הגידול?

שיעור הופעת גידולי המוח הראשוניים הוא בין 14 - 19 מאובחנים מתוך 100,000 אנשים. שכיחות הגרורות המוחיות גדולה פי עשרה משכיחות גידולי המוח הראשוניים".  

 מירב מילר עיניים: מירב מילר בגיל 51 עם מחלה ראייה (צילום: sfam_photo/shutterstock)

עלול להזיק לראייה

מסתבר כי ישנם שני סוגי סרטן במוח העלולים להזיק לראייה. "מנינגיומות למשל הם גידולים שלרוב מוגדרים שפירים אבל אם הם ממוקמים באזור הראייה במוח, הם יכולים להשפיע באופן ישיר על הראייה. באופן דומה, יש גידולים שיכולים להתמקם באזור עצב הראייה ואף הם יכולים להשפיע על הסיכוי לעיוורון", מסבירה יוסט- כץ.  

מה יש לעשות בנידון?

לשאלה האם יש מה לעשות בנדון וכיצד מטפלים, השיבה הפרופ': "לרוב אובדן ראייה כתוצאה מגידול במוח אינו מבשר טובות, אבל סיכויי ההחלמה מאוד תלויים במיקום הגידול - שמשפיע על היכולת לנתח ועל החלטות טיפוליות נוספות, במצב ההתפתחות שלו, באגרסיביות שלו ובנזק שהספיק לחולל. הכלים הרפואיים העומדים לרשותנו הם: ניתוח, קרינה, טיפול כימי וביולוגי בהתאם לסוג הגידול". 

לדבריה, אין דרך למנוע את המצבים הללו, מכיוון שלא קיימות בדיקות סקר לגילוי, בשל העובדה שגידולי מוח ראשוניים אינם נחשבעים שכיחים. עם זאת, חשוב להדגיש כי כל שינוי במצב הראייה מצריך בדיקה ע"י רופא עיניים ללא דיחוי. במקרה שאין הסבר לתלונות במהלך בדיקת העיניים, יש להשלים ברור נוירולוגי ולגשת לבדיקות הדמיה בהתאם", מסבירה שלומית.  

*אין לראות בכתבה תחליף לבדיקה או ייעוץ רפואי.  

צפו בסרטון מחזק לקראת יום כיפור

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
מירב מילר עיניים: מירב מילר בגיל 51 עם מחלה ראייה (צילום: crystal light/shutterstock)
שידור חי