מה הקשר בין חרדות לבין בריאות המוח?
קרדיט: canva

חדשות בריאות

מחקר מצא: יש קשר בין בריאות המוח לבין חרדות וסטרס

האם יש קשר בין תפקוד המוח לבין הפרעות של בריאות נפשית, כגון חרדות, דיכאון ובעיות קשב וריכוז? מחקר חדש מוכיח שכן

מנחם גלזר
הוספת תגובה
מה הקשר בין חרדות לבין בריאות המוח?
קרדיט: canva
אא

האם יש קשר בין תפקוד המוח לבין הפרעות של בריאות נפשית, כגון חרדות, דיכאון ובעיות קשב וריכוז? מחקר חדש מוכיח שכן, ואף מציע מספר אסטרטגיות להתמודדות מועילה, שתשפר הן את בריאות המוח והן את תדירות החרדות או בעיות נפשיות אחרות. 

"אחד הכלים הטובים ביותר שמטפלים מעולם הנפש נתקלים בו הוא מה שנקרא בשפה המקצועית 'מיינדפולנס", מסבירה הפסיכולוגית האמריקנית טרה דנרי. "תרגול מיינדפולנס יכול לעזור להפחית את החרדה, לשפר את המיקוד ולקדם רווחה ושלווה נפשית כללית. השיטה הזו הוכחה כמשפיעה באופן חיובי על תפקוד המוח, וניתן ללמוד אותה באמצעות שיעורים פרונטליים או מקוונים".

אסטרטגיה נוספת לפתרון הבעיה הנפשית היא פעילות גופנית סדירה. "לעיסוק בפעילות גופנית סדירה יש יתרונות רבים לבריאות המוח", היא אומרת. "פעילות גופנית משפרת את זרימת הדם למוח, מגרה את שחרור האנדורפינים שאחראיים על מצבי הרוח הטבעיים ומשפרת את התפקוד הקוגניטיבי".

לדבריה, אנשים רבים, אולי רבים מדי, מזלזלים גם בשעות השינה שהם 'צורכים' בכל לילה, מתוך מחשבה שאין קשר בין שינה לבין בריאות המוח - מה שכנראה ממש לא נכון. "שינה רגועה ומספקת חיונית ביותר לתפקוד המוח ולבריאות הנפשית גם יחד. שגרת שינה קבועה ותרגול טכניקות של הרפיה לפני השינה, עוזרת לשפר את איכות השינה ואת בריאות המוח והנפש".

אסטרטגיה נוספת ואחרונה שהיא ממליצה עליה היא דווקא ממש לא צפויה: מעורבות חברתית. "שמירה על קשרים חברתיים ועיסוק במערכות יחסים חיוביות ומשמעותיות - נקשרת ביותר לבריאות נפשית ולתפקוד טוב מבחינה קוגניטיבית", אומרת ד"ר דנרי.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי