תיעוד של כריש בחופי חדרה
תיעוד של כריש בחופי חדרה. (צילום: ilan elgrably/shutterstock)

חדשות

מרגש: הכרישות נקראו על שמות החטופים ששוחררו

במסגרת פרויקט מחקר לתיוג כרישים של חוקרי אוניברסיטת חיפה, הוענקו לשתי כרישות שמות המזכירים את שמות החטופים פרננדו מרמן ולואיס הר, ששוחררו לאחרונה משבי חמאס. "אתגר קשה"

ת. כהן   
0
תיעוד של כריש בחופי חדרה
תיעוד של כריש בחופי חדרה. (צילום: ilan elgrably/shutterstock)
אא

חוקרי תחנת מוריס קאהן באוניברסיטת חיפה, העוסקת בחקר הים, מנהלת מחקר אקולוגי, שבמהלכו מתבצע מחקר לתיוג כרישים כמסורת הנמשכת כבר תשע שנים לחקר טורפי העל במזרח הים התיכון. 

הכרישים מתקבצים בחורף בסביבת המים החמים באזור חופי חדרה, אשדוד ואשקלון. המחקר נעשה עד עתה בסיבת המים החמים בתחנת הכוח אורות רבין בחדרה, ובמהלכו הוענקו שמות לטובת תיוג הכרישים לכ-109 כרישים שונים.  

הכרישים מהווים נתח משמעותי בנוף הימי ומצויים בסכנת הכחדה ממשית. ישראל נחשבת למקם מפלט עבור הכרישים ומקום שבו מתאפשר להם להיות מוגנים. המחקר לתיוג הכרישים מתבצע תחת אישור מרשות הטבע והגנים ועד כה תייגו החוקרים 71 כרישים עפרוריים, כאשר רובן נקבות, ו-38 כרישים סנפירתנים, אשר רובם זכרים. 

המחווה לחטופים ששוחררו והאתגר לקיים מחקר בצל המלחמה

ד"ר אביעד שיינין, ראש תחום טורפי העל בתחנה, מסר כי שתי כרישות נקראו לואיסה ופרננדה, על שמות החטופים ששוחררו. "כמחווה לחזרתם מהשבי השבוע של פרננדו מרמן ולואיס הר", אמר שיינין, "החלטנו לתת באופן סמלי לשתי הכרישות שמות שמזכירים את שמותיהם של פרננדו ולואיס". 

עוד הוסיף כי "הגעתה של לואיסה הסנפירתנית, לאזורנו הוא אירוע יחסית נדיר ומאוד ומרגש. הכרישים הסנפירתנים נמצאים בסכנת הכחדה בים התיכון. קבלת התג האקוסטי מאפשר לנו לבחון את התנועה שלה לאורך חופי ישראל ולהבין יותר לעומק מה 'המוטיבציה' שלהם להגיע למים החמים ולבדוק האם היא תחזור לאזור זה גם בשנים הבאות". 

תחנת מוריס קאהן תוכל להרחיב את המחקר שלה בזכות זכייה במענקי ערוץ הטבע נשיונאל ג'יאוגרפיק, וצפויה לשתף פעולה עם חוקרים בתורכיה, איטליה ואלבניה.  

במסגרת שיתוף הפעולה יגיעו החוקרים המקומיים לישראל על מנת ללמוד לעומק על תיוג כרישים בצורה נכונה.  

ד"ר שיינין סיכם, "קיום מחקר הכרישים בצל המלחמה הקשה, הינו אתגר עצום עבורנו, אך אנחנו נחושים לקיימו למרות הקושי במטרה להבין מדוע הכרישים באים בחורף, לאן הם שוחים בקיץ ואיך נוכל לשמור אליהם טוב יותר". 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי