אילוסטרציה | צילום: Shutterstock

חדשות בעולם

נחשף הדו"ח: כך רשתות האפונה המובילות בעולם מנצלות עובדים

בין ההאשמות השכיחות ביותר: הפחתת שכר, גניבת שכר, פיטורים לא הוגנים, שיעורי עבודה לא אנושיים ושעות נוספות כפויות – כך עולה מהדו"ח של המרכז למשאבים העסקיים וזכויות האדם

מ. פריד   
0
אילוסטרציה | צילום: Shutterstock
אא

 הרשת הבינלאומית h&m, קמעונאית האופנה השנייה בגודלה בעולם, עוקבת בימים אלו אחרי 20 מקרים בהם על פי החשד בוצעה התעללות בעובדים במפעלי בגדים במיאנמר שבבורמה (דרום-מזרח אסיה). בדו"ח שפורסם ע"י המרכז למשאבים העסקיים וזכויות האדם מצויינים סה"כ 156 מקרי התעללות במפעלי בגדים ברחבי המדינה.

קבוצה למען זכויות אדם בבריטניה עקבה אחר 156 מקרים של התעללות לכאורה של עובדים במפעלי בגדים שונים ברחבי מיאנמר, המוגדרת כמדינת עולם שלישי, במהלך התקופה שמפברואר 2022 עד פברואר 2023. מדובר על עלייה של 56 מקרים מבשנה הקודמת – מה שעלול להעיד על הידרדרות בזכויות העובדים מאז ההפיכה הצבאית שאירעה באזור בפברואר 2021.

בין ההאשמות השכיחות ביותר: הפחתת שכר, גניבת שכר, פיטורים לא הוגנים, שיעורי עבודה לא אנושיים ושעות נוספות כפויות – כך עולה מהדו"ח של המרכז למשאבים העסקיים וזכויות האדם (bhrrc).

"כל המקרים שהועלו בדו"ח נמצאים במעקב, ובמידת הצורך מתוקנים באמצעות הצוות המקומי שלנו בשטח", נאמר בהצהרה הרשמית של רשת h&m. "אנחנו מודאגים מאוד מההתפתחויות האחרונות במיאנמר", אמר הקמעונאי השוודי.

ה-bhrrc עוקב אחר האשמות על הפרת זכויות עובדים במפעלי בגדים מאז שהצבא תפס את השלטון במיאנמר, והכניס את המדינה למשבר פוליטי והומניטרי. הדו"ח שלהם כולל מקרי התעללות ב-124 מפעלים נפרדים ברשתות שונות.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי