היועמ"שית מתנגדת לחוק הנבצרות: "שימוש לרעה בסמכות הכנסת"
(צילום: Roman Yanushevsky/shutterstock)

חדשות

היועמ"שית מתנגדת לחוק הנבצרות: "שימוש לרעה בסמכות הכנסת"

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, מתנגדת נחרצות ל"חוק הנבצרות" וטוענת כי מדובר בשימוש לרעה בסמכות של הכנסת, שיאפשר לנתניהו לא לציית לפסיקת בית המשפט בעניינו

ת. כהן   
0
היועמ"שית מתנגדת לחוק הנבצרות: "שימוש לרעה בסמכות הכנסת"
(צילום: Roman Yanushevsky/shutterstock)
אא

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, התייחסה היום (שלישי),לעתירות נגד חוק הנבצרות שהוגשו לבג"ץ, תוך הבעת התנגדות חריפה, בטענה כי מדובר ב"קו גבול שנחצה". לדבריה, "נעשה שימוש לרעה בסמכות הכנסת כדי לשפר את מצבו המשפטי האישי של ראש הממשלה ולאפשר לו לפעול בניגוד לפסיקת בית המשפט". 

נזכיר כי חוק הנבצרות הינו חלק מהחוקים המרכיבים את הרפורמה המשפטית. החוק עבר בחודש מרץ האחרון בכנסת בקריאה שלישית, ויאפשר לראש ממשלה מכהן לצאת ל"נבצרות" רק בעקבות סיבות "בריאותיות או נפשיות".  

בהרב מיארה סבורה כי תיקון החוק נותן לגיטימציה לנתניהו להתחמק מפסיקת בג"ץ בעניין ניגוד העניינים. חשוב להבהיר כי מדובר בתיקון לחוק יסוד, ולכן תגובתה של היועמ"שית חריגה בהחלט.  

בעבר ביטול תיקון חוק יסוד קיבל הכרה מבג"ץ, תחת הטוענה של "שימוש לרעה בסמכות המכוננת של הכנסת" (העתירות שהוגשו לבג"ץ נגד "פשרת האוזר"),אך זה היה תיקון זמני שתם תוקפו עד ליום פסק הדין. ההבדל כעת, הוא שמדובר בתיקון קבוע ולא זמני לחוק יסוד, שבמידה שיבוטל - יהיה זה צעד תקדימי בבג"ץ.  

נתניהו בתגובה השיב: "אסור להתערב בחוקי יסוד". 

יו"ר התנועה לאיכות השלטון, עו"ד ד"ר אליעד שרגא, התייחס לדברים ואמר: "היועצת המשפטית לממשלה הזכירה פעם נוספת לכולם היום, ששלטון החוק שולט גם בשלטון ושבמדינה דמוקרטית, יש בלמים ואיזונים בין הרשויות ולכן החקיקה האנטי דמוקרטית, תיפסל בשערי בג"ץ, במבצר זכויות האדם". 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי