ראש השב"כ לשעבר תקף: "לא יעזור לאף אחד, החקיקה הזו לא תעבור"
רה"מ נתניהו וראש השב"כ לשעבר נדב ארגמן | צילום: דוברות השב"כ

חדשות

ראש השב"כ לשעבר תקף: "לא יעזור לאף אחד, החקיקה הזו לא תעבור"

ראש השב"כ לשעבר תקף במהלך ראיון את ההתקדמות בחקיקה ועורר סערה פוליטית, תוך שהוא מעודד סרבנות אפשרית גם מצד אנשי שב"כ. לדבריו, ההשלכות ההרסניות "יפוררו את החברה הישראלית"

ת. כהן   
0
ראש השב"כ לשעבר תקף: "לא יעזור לאף אחד, החקיקה הזו לא תעבור"
רה"מ נתניהו וראש השב"כ לשעבר נדב ארגמן | צילום: דוברות השב"כ
אא

ראש השב"כ לשעבר, נדבר ארגמן, התראיין הבוקר (חמישי) באופן חריג לתכניתה של אילנה ותקף בחריפות את החקיקה לצמצום עילת הסבירות. "לא יעזור לאף אחד, החקיקה הזו לא תעבור", אמר ארגמן, וציין כי הרמטכ"ל הלוי צריך להציג בפני ראש הממשלה בנימין נתניהו, את ההשלכות שיוצרו בעקבות החקיקה.  

לדבריו, מדובר בפגיעה קשה בדמוקרטיה. "אם החוק הזה עובר", ציין ארגמן, "אנחנו לא חייבים לעמוד בחוזה שחתמו איתנו כאשר סוכם על כך שאנחנו מדינה יהודית ודמוקרטית. יש כאן מציאות אחרת, שונה מההתנתקות או כל דבר אחר. אנחנו מדברים על שינוי משטר במדינת ישראל, לכן אותה הפסקת התנדבות שעליה מדברים – היא במקום".  

ראש השב"כ לשעבר תיאר את ה"השלכות הקשות" לדבריו, ואמר כי החקיקה תפגע בחברה הישראלית כולה: "הייתי אומר לראשי הארגונים שחובתם להגיע אל ראש הממשלה, להציג בפניו את ההשלכות הרות הגורל של המעשים שקורים כרגע במדינת ישראל, פירוק החברה הישראלית ואיום ממשי על ביטחון מדינת ישראל, כתוצאה ממהלכים משפטיים וכתוצאה מהעובדה שזה מפרק, פוגע ברוח צה"ל וביכולת של צה"ל לעמוד במשימותיו, ולכן יש להם חובה להגיע לראש הממשלה, לתאר בפניו את הדברים ולהציג בפניו את כל המשמעויות". 

ארגמן הוסיף והתייחס לאופציה אפשרית של סרבנות מצד אנשי שב"כ: "אני יודע לומר בוודאות שיש גם אנשי שב"כ שמתחילים להתלבט לגבי המשך דרכם, ובוודאי כאלה שחשבו להתגייס. אני משוכנע שאם החקיקה תעבור – יהיו כאלה שיגידו ׳אנחנו לא לוקחים חלק׳, ונראה עזיבה והתפוררות. ראש השב"כ יצטרך להחליט האם הוא רוצה לשרת תחת אותה סיטואציה". 

לאחר הדברים של ארגמן, תגובות סוערות רבות התקבלו במערכת הפוליטית.  

שר האנרגיה והתשתיות, ישראל כ"ץ, התייחס לדברים, וכתב: "לראש השב"כ לשעבר נדב ארגמן יש זכויות רבות בתחום המאבק בטרור, אבל לא את הזכות לקרוא לסרבנות, שמעודדת את מנהיגי הטרור".  

שר האוצר בצלאל סמוטריץ', כתב בתגובה: "זה פשוט מדהים איך אנשים רציניים שעשו כמה דברים בחיים מתמסרים מרצון לשטיפת מח מטומטמת כאילו בלי עילת סבירות רחבה, שלא היתה כאן עד לפני 30 שנה ולא קיימת באף מדינה נורמלית בעולם, ישראל תחדל להיות דמוקרטית. חתיכת ניסוי חברתי האירוע הזה. הרבה תובנות על פסיכולוגיה ונפש האדם, ובעיקר על הצורך לגוון את הרכב בעלי התפקידים הבכירים במערכת הביטחון כדי להבטיח את עתידה של הדמוקרטיה הישראלית". 

שר העלייה והקליטה, אופיר סופר תקף את דבריו של ארגמן במהלך ראיון לגל"צ הבוקר ואמר: "אני מדבר מדם ליבי, כמי שפיקד על לוחמים. נפצעתי קשה וחזרתי לפיקוד לאחר שיקום, התנגדתי להליך אוסלו אך לא העזתי לסרב לשרת ובטח שלא להתבטא בעד סרבנות כאשר ראיתי את האסון של אוסלו בעיניים. הכנסת צה"ל לתוך הוויכוח הפוליטי יוצרת נזק לעשרות שנים. מה המסר של ראש השב"כ לשעבר בהמלצות לראשי מערכת הביטחון שהוא מתבטא בצורה כזאת? זהו אחד מהראיונות המסוכנים ששמעתי". 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי