הן חזרו: עשרות רוחצים פונו לקבלת טיפול בעקבות כוויה ממדוזות
(צילום: ChameleonsEye/shutterstock)

חדשות

הן חזרו: עשרות רוחצים פונו לקבלת טיפול בעקבות כוויה ממדוזות

בחודש האחרון הגיעו כ-56 אנשים אל מוקדי הרפואה הדחופה עם כוויות קשות, כתוצאה מצריבת מדוזה. גם אתם נצרבתם? ד"ר עבדאלהדי פרוג'י, מומחה לרפואה דחופה, מסביר כיצד יש לפעול

ת. כהן   
0
הן חזרו: עשרות רוחצים פונו לקבלת טיפול בעקבות כוויה ממדוזות
(צילום: ChameleonsEye/shutterstock)
אא

על אף שלאחרונה דווח כי נחילי המדוזות מתבוששים מלהגיע אל חופי ישראל, כעת מתברר כי המדוזות חזרו בעוצמה וכבר הספיקו לצרוב עשרות מבקרים בחופים השונים, ביניהם גם ילדים ופעוטות.  

מתחילת החודש הגיעו למוקדי "טרם" (רפואה דחופה) השונים כ-56 מטופלים עקב כוויה ממדוזה בדרגות שונות. 31 אנשים הגיעו למוקד "טרם" באשדוד, 20 התפנו למוקד "טרם" בנתניה, והשאר הגיעו למוקדים שונים הסמוכים לחופים. בסוף השבוע האחרון נרשמו 13 מקרי צריבה.  

המנהל הרפואי של "טרם" ומומחה לרפואה דחופה, ד"ר עבדאלהדי פרוג'י, סיפר כי למרפאת "טרם" באשדוד הגיע לפני כשבוע ילד בן 10 שנצרב ממדוזה בדרגת כוויה 2. ילדים נוספים הגיעו למוקד עם דרגות כוויה קשות, ביניהם ילדה בת 8 ופעוט בן שנתיים וחצי, שטופלו באנטיביוטיקה ונשארו להשגחה במוקד בטרם השחרור לביתם. הצוות טיפל ברוב המקרים באמצעות משככי כאבים שונים וטיפול מקומי ייעודי לנטרול של הארס.  

ד"ר פרוג'י מסביר כי במקרה של עקיצת מדוזה אין לשפשף את האיזור שנצרב בשום אופן. לדבריו, "על מנת לצמצם את הפגיעה יש להסיר מהעור את חלקי המדוזה, מפני שהם עדיין נושאים ארס. אין להסיר את חלקי המדוזה בידיים חשופות אלא בעזרת מקל או שקית פלסטיק, תוך שטיפת המקום במי ים ולא במים מתוקים, העלולים לגרום להחמרת הצריבה. רק לאחר שהמקום שטוף היטב במי הים, יש לשטוף את המקום במים זורמים במשך כמה דקות". 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי