בעלות של כ-25 מיליארד דולר: "אינטל" תקים מפעל חדש
(צילום: MagioreStock/shutterstock)

חדשות

בעלות של כ-25 מיליארד דולר: "אינטל" תקים מפעל חדש

במשרד האוצר עדכנו בתום משא ומתן מתמשך, על ההחלטה להקים מפעל חדש של תאגיד הטכנולוגיה העולמי בקריית גת, עד לשנת 2027. המפעל צפוי לספק מענה תעסוקתי לאלפי עובדים

ת. כהן   
0
בעלות של כ-25 מיליארד דולר: "אינטל" תקים מפעל חדש
(צילום: MagioreStock/shutterstock)
אא

לאחר משא ומתן ממושך, התעדכנו היום (ראשון) ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הכלכלה ניר ברקת אודות ההחלטה על הקמת מפעל חדש של חברת "אינטל" העולמית בקרית גת.  

ההחלטה התקבלה בתום משא ומתן ממושך שנוהל בין החברה למשרד האוצר ואגף התקציבים. "אינטל" התחייבה להקים את המפעל החדש בתחום העיבוד השבבי, שיספק עבודה לאלפי עובדים בשכר גבוה מהממוצע, עד לשנת 2027, ולהחזיקו לפחות עד שנת 2035. שווי ההשקעה יעמוד על כ- 25 מיליארד דולר. עוד הוסכם בחברה להעלות את שיעור המס שישולם למדינה מ-5% ל-7%.  

כמו כן הוחלט להעניק לחברה מענק של כ-12.8% מסכום ההשקעה לטובת הביצוע, במסגרת החוק לעידוד השקעות הון ובתנאי שהחברה תצליח לעמוד ביעדים שהציבה. החברה נחשבת לתאגיד בינלאומי אמריקאי והיא בין המובילות בעולם בתכנון וייצור מעגלים משולבים ומיקרו-מעבדים. עד כה מועסקים בחברה כ-130,000 עובדים ברחבי העולם, מתוכם 12,000 בישראל. הון החברה מוערך בשווי של כ-150 מיליארד דולר, והיא מחזיקה בסניפים בירושלים, חיפה, פתח תקווה וקריית גת.  

ראש הממשלה בנימין נתניהו בירך על ההחלטה ואמר: "אני מברך על הישג אדיר לכלכלת ישראל – 90 מיליארד שקל – ההשקעה הכי גדולה של חברה בינלאומית אי פעם בישראל. זאת הבעת אמון כבירה בכלכלת ישראל, בניגוד גמור לכל הדיווחים השקריים נגדנו". 

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' התייחס להקמת המפעל החדש ומסר: "בחירת חברת אינטל העולמית לבצע את ההשקעה בישראל מהווה הבעת אמון בכלכלה הישראלית בתקופה של חוסר ודאות גלובלית. השקעה בסדרי גודל חסרי תקדים במדינת ישראל תשפיע על הצמיחה של הכלכלה הישראלית בשנים הקרובות ותקדם תעסוקה איכותית בפריון ובשכר גבוה ביישובי הפריפריה". 

הממונה על התקציבים, יוגב גרדוס, מסר: "ההשקעה של אינטל, בסך של כ-90 מיליארד ש"ח, תניב למדינת ישראל בכלל ולאזור הדרום בפרט תועלות כלכליות משמעותיות. אני מודה להנהלת אינטל ישראל ולצוות המקצועי באגף התקציבים, בהובלת סגני כפיר בטט, על ניהול ההליך. המשא ומתן עם החברה נוהל באופן ארוך ומקצועי על בסיס מודלים כלכליים לבחינת התועלות מההשקעה במטרה למקסם את הערך לציבור הישראלי תוך קידום ההשקעה בישראל אל מול החלופות השונות שיש לחברת אינטל העולמית".   

שר הכלכלה, ניר ברקת, מסר: "השקעת הענק במפעל חדש של אינטל בישראל היא הבעת אמון בכלכלה הישראלית ובמדינת ישראל. זו עדות נוספת לקרדיט הרב ולאמון שמקבלת תעשיית ההייטק הישראלית אצל בכירי הכלכלה העולמית. במהלך המסע המדיני שלי בארה״ב פגשתי את ראשי בנקאי ההשקעות הגדולים בעולם וכולם הביעו את הערכתם לכלכלה הישראלית שהיא מהמצליחות בעולם. אני מברך את ראשי אינטל על ההחלטה להקים את המפעל החדש בישראל ושמח על הזכות להיות חלק מכך. אני משוכנע שבקרוב נשמע על השקעות ענק נוספות בישראל, שיבטיחו את העתיד הכלכלי של מדינת ישראל״. 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי