בדרך לשביתה במערכת החינוך? אלו ראשי הרשויות שמתנגדים למהלך
(צילום: Inna Reznik/shutterstock)

חדשות

בדרך לשביתה במערכת החינוך? אלו ראשי הרשויות שמתנגדים למהלך

חוק הארנונה: על מה המהומה, אלו מראשי הערים מתנגדים לה והאם תהיה שביתה? אלו הרשויות שביקשו להחריג את מערכת החינוך מהשביתה או לא לשבות כלל

ת. כהן   
0
בדרך לשביתה במערכת החינוך? אלו ראשי הרשויות שמתנגדים למהלך
(צילום: Inna Reznik/shutterstock)
אא

ראשי הרשויות המקומיות ששבתו היום (שני), בעקבות חוק הארנונה, כינסו דיון מיוחד על מנת לדון בהמשך הצעדים. ראשי רשויות של ערים בהן ישנם מספר ילדים גדול יחסית (כדוגמת: ראשל"צ, גבעתיים וחולון), העדיפו לא לקיים את השביתה, או לפחות לא לקיים אותה במסגרות החינוך - זאת מתוך נקודת הנחה שממילא תאושר החקיקה הערב במהלך וועדת הכספים, ולכן הם סבורים כי אין כל סיבה לפגיעה בתושבים. נזכיר כי החלטה זו מגיעה בשנה בה יתקיימו בחירות לשלטון המקומי. ההחלטה הסופית של ראשי הערים תוכרז במהלך הערב (סביב השעה 20:00). 

אז על מה בעצם כל המהומה? למעשה במשרד האוצר ישנה ציפייה כי העיריות ברחבי הארץ יתמקדו בבניית בנייני מגורים ודירות מאשר בניית עסקים, ואילו ראשי הרשויות מבינים כי עסקים מניבים להם ארנונה בסכומים גבוהים בהרבה מאשר תושבים בדירות מגורים. לכן באוצר מצאו פתרון - על פיו עבור כל מבנה עסקי שיבנו הרשויות, יועבר סכום מסוים מתוך תשלום הארנונה אותו משלמים בעלי העסקים לרשויות, לטובת קרן סגורה שתשמש מעין קופה - ממנה יעבירו תשלומי מענק לרשויות חלשות וערים פריפריאליות לטובת אישור הקצאת יחידות דיור.

הרשויות מצידן טוענות כי הקרן לא תפעל באופן שוויוני מכיוון שבחלק מהערים והרשויות המוחלשות, מעדיפים לאשר יותר יחידות דיור מאשר בניית מבנים עסקיים, מה שיאפשר להן לזכות בתגמול רב יותר מערים אחרות. לעומת זאת, רשויות הבונות שטחים עסקיים רבים, כדוגמת חיפה ותל אביב - יצטרכו לשלם מיליוני שקלים מידי שנה לטובת הקרן.  

תגובת ראש עיריית גבעתיים, רן קוניק: "דעתי היא כי יש לעבור לפעולות שפוגעות בממשלה ולא בתושבים, קרי, השבתת ועדות התכנון והבניה ועצירת פרוייקטים ממשלתיים. זה יאחד את כל הרשויות, מה שלא קרה כעת". 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי