בחזרה לשגרה: האם מותר לאכול רק חמץ שמיוצר לאחר הפסח?
(צילום: Inna Skaldutska/shutterstock)

חדשות

בחזרה לשגרה: האם מותר לאכול רק חמץ שמיוצר לאחר הפסח?

בדרך לקניות שלאחר הפסח? כך תזהו חמץ שיוצר לאחר חג הפסח

ת. כהן   
0
בחזרה לשגרה: האם מותר לאכול רק חמץ שמיוצר לאחר הפסח?
(צילום: Inna Skaldutska/shutterstock)
אא

חג הפסח הסתיים כה מהר, וכעת הזמן למלא שוב את הבית בחמץ. מעיקר הדין אין מניעה באכילת חמץ שיוצר לפני הפסח מכיוון שהוא נמכר לפני החג לגוי, אך בכל זאת ישנם המחמירים לאכול חמץ שיוצר לאחר הפסח בלבד ולא חמץ שעבר עליו הפסח, שמא לא נמכר כמו שצריך או מפני חמץ בחמץ ודאי. ישנם המקפידים לאכול בצק המיוצר מקמח שנטחן לפני פסח אך הוכן לאחר הפסח, וישנם הנוהגים להחמיר ולאכול רק בצק שהוכן לאחר הפסח ומקמח שנטחן לאחר הפסח.  

הדרך הפשוטה ביותר לזהות מוצרים שיוצרו לאחר הפסח היא לבדוק את תאריך הייצור על גבי המוצר, כאשר במידה שמופיע התאריך 13.04.2023 (היום - יום ראשון לאחר הפסח),סימן שייצרו את המוצר לאחר הפסח.  

על חלק מן המוצרים מודפס התאריך בצורת קוד ייצור מיוחד, אשר מעיד על תאריך הייצור לפי מספור שנקבע מראש. היום למשל (13.04.23) הוא היום ה- 103 לתחילת השנה הלועזית הנוכחית (2023) ולכן הקוד ייכתב עם הספרות: 23-103, ולעיתים יתחיל בספרה 3, המסמלת את שנת 2023 (כלומר 3-103). חשוב לשים לב כי קוד המוטבע על המוצר מסמן אתל תאריך הייצור, אלא לעיתים מציין את התאריך שבו נארז המוצר. 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי