צילום: חיים צח/לע"מ

חדשות

הביקור בברלין: נתניהו חטף ביקורת מקנצלר גרמניה ולא נשאר חייב

במהלך ביקורו בברלין, נפגש ראש הממשלה בנימין נתניהו במסגרת מסיבת עיתונאים, בהשתתפות קנצלר גרמניה אולף שולץ, שניסה לדחוק את נתניהו לפינה בכל הקשור לרפורמה המשפטית ללא הצלחה

ת. כהן   
0
צילום: חיים צח/לע"מ
אא

ראש הממשלה בנימין נתניהו השוהה בברלין, השתתף היום (חמישי) במסיבת עיתונאים ביחד עם קנצלר גרמניה אולף שולץ. במסגרת מסיבת העיתונאים הועלה לדיון כמעט מפי כל מנהיג עניין הרפורמה המשפטית בישראל.  

כשהגיע תורו של שולץ לנאום, הוא אמר בנושא: "נתניהו עדכן אותי על הרפורמה המשפטית שיוצרת מחלוקת בישראל. כידידים קרובים, אנחנו חולקים ערכים דמוקרטיים, אנחנו מנטרים את השינוי הזה ולא אסתיר את העבודה שאנחנו מודאגים מכך. מערכת המשפט היא נכס דמוקרטי חשוב". 

בעניין מתווה הפשרה של הרצוג, אמר הקנצלר: "זה טוב שהנשיא הרצוג מנסה למנוע קיטוב נוסף בישראל, יש למצוא הסכמה רחבה, הנשיא הרצוג הציג הצעה ואנחנו מקווים שתשקול את ההצעה הזו". נתניהו מצידו השיב: "הייתי רוצה לעשות את זה בהסכמה, אך לצערנו המתווה היה מאוד לא מאוזן ואפילו הרע את המצב". חילופי העקיצות נמשכו כשהקנצלר הגרמני העיר לראש הממשלה: "דמוקרטיה זה לא רק הרוב קובע אלא גם זכויות מיעוטים". נתניהו החזיר: "דמוקרטיה זה איזון בין הרוב קובע וזכויות מיעוטים". 

אודות הרכב הוועדה שיהיה זכאי לבחור את השופטים, אמר נתניהו: "העיקרון שפוליטיקאים הם שבוחרים שופטים קיים ברוב מדינות העולם ובארץ זה מצויר כאסון. צריך להבדיל בין משפט עצמאי לכל יכול. בישראל בית המשפט יכול לפסול החלטות ממשלה ומינויים של הממשלה רק כי הוא טוען שזה 'בלתי סביר'". 

עוד אמר נתניהו באשר לחשש מבליץ החקיקה: "אנו נעשה הכול כדי להשיג משהו שיתקן את חוסר האיזון בין המערכות, תוך שמירה על ישראל דמוקרטיה וליברלית. אני לא חושב שמישהו צריך לדאוג. למשל, אתמוך בשינויים שיאזנו את הליך בחירת השופטים". 

ראש הממשלה נתניהו הוסיף: "מדברים על הרפורמה בלי להכיר אותה, במקרה הטוב יש חוסר ידיעה, במקרה הרע יש ניסיון מכוון לפעול נגד הממשלה כדי להוביל לבחירות. על כן גם היה סירוב מוחלט לשבת איתנו ולדון בהצעות השונות. אני בטוח שהרפורמה רק תחזק את הדמוקרטיה, הכלכלה וחופש הפרט". 

"הטענה שאנחנו מנסים לפגוע בעצמאות מערכת המשפט אינה נכונה. יש רבים שחשים שמערכת המשפט חזקה מדי והרפורמה נועדה לאזן מחדש בין הרשויות. ברוב המדינות, כולל בגרמניה, שופטים נבחרים על ידי נבחרי ציבור – הטענה בישראל כאילו זה משהו לא דמוקרטי זה לא נכון".  

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי