(צילום: New Africa/shutterstock)

חדשות

שותים מבקבוק שתיה רב פעמי? המחקר החדש יפתיע אתכם

מחקר חדש מאת ה- waterfilterguru.com, חושף ממצא מדאיג אודות שתייה מבקבוק רב פעמי. האם זה הזמן לזרוק את הבקבוקים לפח? אלו הפרטים

ת. כהן   
5
(צילום: New Africa/shutterstock)
אא

מחקר אמריקני חדש מאת waterfilterguru.com, פורסם לאחרונה וחשף מידע מטריד אודות שתייה מבקבוק שתיה רב פעמי. ע"פ ממצאי המחקר, בקבוקים רב-פעמיים עלולים להכיל כמות אדירה של חיידקים: פי ארבעים אלף ממה שמכיל מושב אסלה, פי שניים מחיידקים המצויים בכיור המטבח, פי ארבעה מחיידקים המצויים על עכבר מחשב ופי 14 מכמות החיידקים הקיימת בתוך קערת שתייה ביתית של חיות מחמד.  

החוקרים בדקו מספר סוגים של בקבוקי שתייה רב - פעמיים ומצאו כי הם מכילים שני סוגי חיידקים: חיידק בצילוס וחיידקים גראם - שליליים. חיידקים אלו עלולים לגרום לפיתוח זיהומים החסינים בפני אנטיביוטיקה ואף לבעיות במערכת העיכול.  

ד"ר אנדרו אדוארדס, מיקרוביולוג מולקולרי של אימפריאל קולג' בלונדון, אמר: "הפה האנושי הוא ביתם של מספר רב ומגוון של חיידקים שונים. זה כלל לא מפתיע שכלי השתייה מכוסים בחיידקים". 

ד"ר סיימון קלארק, מיקרוביולוג באוניברסיטת רדינג, דווקא חושב אחרת. לדבריו, שתייה מבקבוק רב פעמי היא לא בהכרח מסוכנת וכי הוא מעולם לא שמע על מישהו שחלה בעקבות שתייה מבקבוק מים.  

למרות הממצאים, המומחים ממליצים שלא לזרוק את בקבוקי השתייה הרב- פעמיים שברשותכם, אלא להקפיד לרחוץ אותם מידי יום עם מים חמים וסבון, ולחטא אותם פעם בשבוע לפחות. 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי