(צילום: ImagineStock/shutterstock)

יהדות

נתון דרמטי: בשנת השמיטה כמעט ולא ניטעו עצי פרי בא"י

ההחלטה של המשתלות לא לחלל את שנת השבע לא מגיעה על חלל ריק, בשמיטות הקודמות נשתלו ונמכרו לנטיעה עצי פרי לרוב, בשנת השמיטה הקודמת הכל השתנה לאחר פעילות של הגאון הרב אפרתי

מ. פריד   
0
(צילום: ImagineStock/shutterstock)
אא

הלמ"ס מפרסם היום כי בשנת השמיטה לא ניטעו בארץ ישראל מטעי פרי.

לשם ההמחשה בשנה רגילה ניטעים כ40 אלף דונם עצי פרי. בשנת תשפ"א ערב השמיטה ניטעו אף יותר, 60 אלף דונם עצי פרי. לא רבים יודעים כי מי שאחראי להשבתה המוחלטת הזאת הוא הגר"י אפרתי ואנשי הכשרות שלו שבמהלך של שנים הצליחו לאגד את 40 המשתלות בארץ שמשווקות עצי פרי - שלא לנטוע או לשווק שתילים בשנה השביעית.

ההחלטה של המשתלות לא לחלל את שנת השבע לא מגיעה על חלל ריק, בשמיטות הקודמות נשתלו ונמכרו לנטיעה עצי פרי לרוב, בשנת השמיטה הקודמת הכל השתנה לאחר פעילות של הגאון רבי יוסף אפרתי מיל המשתלות, לה הצטרף גם יו"ר דגל התורה ח"כ משה גפני שנרתם לסייע להם תקציבית בתמיכה ממשלתית מיוחדת  למשתלות ששובתות בשמיטה, נוצר שיח פורה עם בעלי המשתלות, שרובם עדיין אינם שומרי תורה ומצוות ובחלקם שייכים לקיבוצים ואגודות למיניהם, ולמרות זאת הוכח להם כי משתלם הדבר לשמור שמיטה כהלכתה, ואכן במהלך שנת השבע המשתלות צמצמו את הפעילות מאד, אלא שהודעת הלשכה המרכזית לסטיסטיקה שפורסמה היום לקראת חג ט"ו בשבט, מגלה כי למעשה כל המשתלות בארץ שמרו שמיטה.

יצויין כי היו תחילה משתלות שביקשו לנהוג בשמיטה כבכל השנים תחת היתר מכירה אך הראשון לציון הגר"י יוסף שליט"א וחברי מעצת הרבנות הראשית לישראל הכריעו כי במשתלות ימשיכו בשמירת השמיטה כמו בשאר ענפים בהם לא הונהג היתר המכירה. הראשל"צ הגר"י יוסף שליט"א אף קיים בערב השמיטה סיור במשתלות ביחד עם הגר"י אפרתי שליט"א על מנת לפגוש בשתלנים לעודדם ולהמריצם לשמירת השמיטה.

בתמונה: הראשון לציון  הגר"י יוסף שליט"א  עם הגר"י אפרתי במשתלת פרי הדר ערב שנת השמיטה.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי