אוכלוסיית העולם עומדת על כ- 8 מיליארד בני אדם
(צילום: DrCarrrven/shutterstock)

חדשות

נתוני האו"ם: אוכלוסיית העולם עומדת על כ- 8 מיליארד בני אדם

מהו קצב הגידול בעולם? האם תוחלת החיים צפויה להשתנות ועל איזה גיל היא עומדת כיום? ומהן המדינות המאוכלסות ביותר?: כל הפרטים ונתוני האו"ם

ת. כהן   
1
אוכלוסיית העולם עומדת על כ- 8 מיליארד בני אדם
(צילום: DrCarrrven/shutterstock)
אא

מטעם האו"ם נמסר כי אוכלוסיית העולם עומדת כיום על כ- שמונה מיליארד בני אדם. האוכלוסיה בהודו צפויה בשנה הבאה לגדול ולעקוף את סין - העומדת במקום בראשון.  

מאז שנת 1950 הכפילה עצמה האוכלוסיה כ-3 פעמים, אודות לתוחלת החיים שהתארכה עם השנים, בזכות תנאים טובים יותר הכוללים: חיסונים, תזונה בריאה, מי שתייה ותרופות אנטיביוטיות.  

לעומת זאת בין השנים 1990 ל-2019, תוחלת החיים נסקה בתשע שנים, מה שאומר שגיל הפטירה הממוצע היה אז 72, אך במדינות עוני יורדת תוחלת החיים בשבע שנים בעקבות מחלות מרובות ותמותה תדירה בקרב תינוקות. בשנה שעברה (2021) ירדה תוחלת החיים בשנה לגיל 71, בעקבות מכת מגיפת הקורונה. בשנת 2050 מעריכים בעולם כי וחלת החיים תהיה בממוצע 77.  

על אף המספר האדיר שמונה אוכלוסית העולם, ששבר את שיא ההסטוריה - קצב הגידול נמצא במגמת ירידה, מה שאומר שמשפחות בוחרות להביא לעולם פחות ילדים. עד שנת 2080, באו"ם מעריכים כי אוכלוסיית העולם תעלה לכ- 10 מיליארד בני אדם. המדינות המאוכלסות ביותר בעולם הן סין והודו, המאכלסות כ-1.4 מיליארד בני אדם. 

המדינות שיהיו אחראיות בעיקרן על מספר הגידול באוכלוסיה עד שנת 2050 הן: הודו, הפיליפינים, מצרים, קונגו, פקיסטאן, אתיופיה, ניגריה וטנזניה.  

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי