איך לא להתקרר בחורף
איך לא להתקרר בחורף. (צילום: David Cohen 156/shutterstock)

חדשות

עומס בבתי החולים: המדריך המלא להימנעות מביקור במיון

החורף טרם בפתח ובתי החולים כבר בתפוסה של למעלה מ-100%. כך תמנעו מביקור מיון ותכינו את גופכם לחורף

ת. כהן   
0
איך לא להתקרר בחורף
איך לא להתקרר בחורף. (צילום: David Cohen 156/shutterstock)
אא

החורף הקרב כבר מתחיל לתת אותותיו, כאשר המחלקות הפנימיות בבתי החולים מתמלאות עד אפס מקום. ע"פ הנתונים במשרד הבריאות, תפוסת המחלקות שוברת שיאים ומגיעה למעלה מתפוסה מלאה של 100%.

אלו אחוזי התפוסה בבית החולים בארץ: בבי"ח בילינסון התפוסה היא 130%, בשיבא 122%, בהדסה 122%, בהדסה 119%, בלניאדו 110%, בנהריה ורמב"ם 104%, ובבתי החולים קפלן, הלל יפה, שמואל הרופא ומאיר - כ-103%.

העומס הבלתי נתפס מקשה על המטופלים בהמתנה ארוכה, כמו גם על הצוות הרפואי, ולא מאפשרת למטופלים לקבל טיפול ראוי בדוחק הזמן. פרופ, סלמאן זרקא, פרויקטור הקורונה, סיפר גם הוא על מצב תחלואת הקורונה בימים אלו. "בשבועות האחרונים נרשמת עלייה בתחלואת הקורונה ובמספר המאושפזים במספר מדינות באירופה, בהן גרמניה, בריטניה, הולנד ואוסטריה", אמר זרקא. "אנחנו עוקבים אחר הנתונים וערוכים לעלייה אפשרית בתחלואה בישראל, הן בשל הקורונה והן בשל השפעת". 

איך לא להתקרר בחורף (צילום: Anciens Huang/shutterstock)

בעקבות הנתונים המדאיגים הללו, זו הדרך בה תוכלו לשמור על הגוף לקראת החורף הקרב ולהמנע מביקור ומאשפוז בבתי החולים: 

טיפול מונע - כצעד חירום ראשוני התייעצו עם קופת החולים הקרובה ומוקדי בטרם, העשויים לתת פפתרון לבעיה ולמנוע מכם ביקור מיותר במיון. שירותי רפואת האונליין עומדים גם הם לרשות הציבור ומומלץ להתייעץ עם אחות או רופא בטלפון בטרם ההגעה למיון.  

התחסנות - מומלץ להתחסן בחיסון העדכני ביותר ("בוסטר", מנת דחף) כנגד הקורונה על מנת להגן על הגוף כראוי. כמו כן כדאי להתחסן כנגד שפעת, ולמבוגרים מעל גיל 60 מומלץ לקבל חיסון כנגד פנאומוקוק כל 5 שנים.  

בדיקת קורונה - בהופעת התסמינים הבאים, כדאי להיבדק כנגד קורונה: חום של 38 מעלות ומעלה, שיעול, קוצר נשימה, כאבי גרון חזקים, שלשולים והקאות. המלצה זו מיועדת למבוגרים וילדים כאחד.  

ציוד רפואי לשעת חירום - עדכנו את מלאי התרופות והציוד הרפואי בביתכם ודאגו למלאי של תרופות כנגד תופעות החורף, משככי כאבים ומורידי חום, תרופות כנגד צינון ושפעת, כדורי מציצה לגרון ועוד. כמו כן מומלץ לשמור בבית מד חום, מד לחץ דם, מד סטורציה ודופק ומד סוכר. 

שימוש בשירות שליחת תרופות עד בית הלקוח - בכל קופה קיים שירות של שליחת תרופות עד בית הלקוח כיום, בעלות של 30 ₪ (חינם לקשישים). נצלו את השירות וחסכו לכם את ההגעה אך בית המרקחת.  

הצטיידו במכשיר אינהלציה לטיפול בנשימה - לקוצר בנשימה מומלץ לעשות אינהלציות באמצעות מי מלח סטריליים במינון לפי הוראת רופא. במידה ואין שיפור הרופא עשוי לרשום מרשם להוספת ונטולין או בודיקורט באינהלציה. מכל מקום כדאי להיוועץ ברופא.  

אם יש ספק, אין ספק - בכל מקרה בו אתם מרגישים חולי או מכאוב, התייעצו עם רופא המשפחה או רופא אונליין בשעות הערב והלילה ולקבל הפניה למיון במידת הצורך. הגיעו אל המיון אם אתם חשים ב: 

חום: מעל 38.5 מעלות, יותר משלושה ימים. 

זיהום: הופעת דימומים תת-עוריים (פטכיות). 

קוצר נשימה: נשימות מהירות (מעל 20 במבוגר ומעל 40 בתינוק לדקה),צלעות בולטות, נחיריים רחבים או חוסר יכולת להשלים משפט בשל קוצר נשימה. 

התייבשות: יותר משלוש הקאות, אי-מתן שתן יותר מעשר שעות, שלשול דמי. 

בעיה נוירולוגית: ירידה במצב ההכרה, חולשה או שיתוק בצד אחד של הפנים או הגוף, כאבי ראש חריגים בעוצמתם או כאלה שמעירים מהשינה. 

טראומה: חבלת ראש, חשד לשבר או לפריקה, צליעה, דימומים. 

הפרעות ראייה: טשטוש, צמצום שדה הראייה, כפל ראייה, סנוור מאור, סגירת עפעף (פטוזיס),חוסר יכולת להניע את אחד מגלגלי העין. 

איך לא להתקרר בחורף | סגולה בדוקה לרפואה - הרב רביד נגר:

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
איך לא להתקרר בחורף. (צילום: David Cohen 156/shutterstock)
שידור חי