חישוב מסלול מחדש: ישראל נערכת לחיסונים נגד אבעבועות הקוף
(צילום: Sergey Feel/shutterstock/ Arif biswas/MIA Studio)

חדשות

חישוב מסלול מחדש: ישראל נערכת לחיסונים נגד אבעבועות הקוף

מחלת אבעבועות הקוף מתחילה להתפשט ברחבי הארץ, ובישראל לא נשארים אדישים. הנה כל מה שתצטרכו לדעת

ערוץ 2000   
0
חישוב מסלול מחדש: ישראל נערכת לחיסונים נגד אבעבועות הקוף
(צילום: Sergey Feel/shutterstock/ Arif biswas/MIA Studio)
אא

עקב התפשטות מחלת אבעבועות הקוף, בישראל מעדיפים להיות מוכנים ונערכים באמצעות מלאי אספקת חיסונים ותרופות כנגד המחלה. ישנה השערה בארגון הבריאות העולמי, כי הנגיף עובר בדרך פיזית (מינית),ועד כה ידוע על תשעה גברים ישראלים שאובחנו עם הנגיף.

ביום שלישי נערך דיון בו משרד הבריאות הודיע כי בישראל נרכש חיסון חדיש שיעזור למנוע את מחלת JYNNEOUS, וכמו כן תרופות מיוחדות ואנטי ויראליות שעתידות לטפל בחולים, יגיעו לישראל גם הן בזמן הקרוב. מלאי של חיסונים נגד אבעבועות שחורות קיים במחסני החירום ועשוי להועיל באופן מסוים גם במחלה הנוכחית – אבעבועות הקוף.

ככל הנראה מדובר בגברים צעירים שנדבקו בחו"ל, מלבד חולה אחד. תסמיני המחלה הם חום גבוה, כאבים, שלפוחיות שמתפתחות על העור וכן הרגשת חולשה. הנגיף המדובר הוא ממשפחת נגיפים המכונה "פוקס-וירידה", שהחלה  בשנת 1958 במעבדת קופים. על אף שהקופים היו הראשונים להדבק ישנה השעה כי מקור ההדבקה מצוי במכרסמים, כך למשל באפריקה נמצא הנגיף בחיות נוספות מלבד קופים, כגון: סנאים וחולדות. המוקד המרכזי של הנגיף הוא בד"כ באפריקה וכמעט ולא מצוי ברחבי אירופה, וכמו כן מקרה ההדבקה הראשון בבן אדם היה בקונגו שבאפריקה.

איך מזהים את התסמינים? הנגיף נמשך בד"כ בין שבועיים לחודש ותסמיניו עשויים להופיע גם לאחר מספר ימים ממועד ההדבקה. הנגיף עלול לעבור דרך אכילת בשר מקולקל, שריטה או נשיכה של חיה הנושאת את הנגיף או מגע ישיר באדם חולה ובציוד שעימו הוא בא במגע. חדירת הנגיף מתבצעת דרך העור, העיניים, האף או הפה, רסיסי רוק, וכעת נבדקת גם אפשרות נוספת וחריגה.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי